Porsiyonluk Mini Alman Pastası
Porsiyonluk Küçük Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 40 gram tereyağı
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı vanilya
Krema için;
- 1 yemek kaşık tereyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Porsiyonluk Küçük Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün materyalleri karıştırın.
- Unu azar azar ekle ve yoğurun.
- Kabarana kadar üstü kapalı bir biçimde mayalanana kadar bekletin.
- Limon büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- 180°c fırında pişirin.
- Krema için nişastayı, unu, şekeri, yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Ardından azar azar sütü ekleyin.
- Ocakta kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra 2-3 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin.Karıştırılmazsa tabanına meblağ.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ve tereyağını da ekleyip karıştırın.
- Hamurları ortasından kes içine krema koy kapatın.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ♡:).
Porsiyonluk Küçük Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













