Porsiyonluk Mini Alman Pastası

Porsiyonluk Küçük Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gram tereyağı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya

Krema için;

  • 1 yemek kaşık tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Porsiyonluk Küçük Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün materyalleri karıştırın.
  2. Unu azar azar ekle ve yoğurun.
  3. Kabarana kadar üstü kapalı bir biçimde mayalanana kadar bekletin.
  4. Limon büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
  5. 180°c fırında pişirin.
  6. Krema için nişastayı, unu, şekeri, yumurtayı ekleyip karıştırın.
  7. Ardından azar azar sütü ekleyin.
  8. Ocakta kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra 2-3 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin.Karıştırılmazsa tabanına meblağ.
  9. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ve tereyağını da ekleyip karıştırın.
  10. Hamurları ortasından kes içine krema koy kapatın.
  11. Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ♡:).

Porsiyonluk Küçük Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Pratiğinden Çikolata Sos
Ekşili Soğan Dolması
Triliçe
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak
İtalyan Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |