Porsiyonluk Köstebek Pasta

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz kremşanti
- 1 kase damla çikolata
- 3 adet muz
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pastamız için; öncelikle kremamızı hazırlayıp soğumasını sağlamalıyız. Kremşanti ve vanilya hariç tüm materyalleri karıştırarak kremamızı hazırlayalım. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyelim karıştırıp üzerini streç sinema ile kapatıp, soğumasını sağlayalım.
- Kekimizi hazırlayalım, şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım. Süt ve sıvı yağı ek edip çırpmaya devam edelim. Akabinde öteki kuru gereçleri de ekleyip güzelce çırpalım.
- Hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküp, evvelce ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim. Kekimizi çok pişirerek kurutmayalım.
- Fırından aldığımız kekin, birinci sıcaklığı çıktıktan sonra, su bardağı yardımıyla yuvarlak halde porsiyonları çıkaralım. 25 adet elde ettim ben.
- Daha sonra kesimlerimizi 2-3 çay kaşığına denk gelecek süt ile teker teker ıslatalım. Keki yumuşasın.
- Soğuyan kremanın içerisine küp küp doğradığımız muzları ve damla çikolataları ekleyelim. Kremadan her modül kekin üzerine yeteri kadar krema koyalım.
- Tepside kalan kek modüllerini rondodan geçirip krema koyduğumuz dilimlerin etrafı açık kalmayacak formda kek kırıntıları ile kaplayalım. Üzerlerini dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





