Porsiyonluk Etli Patlıcan Yemeği
Porsiyonluk Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı doğranmış et
- 4 adet patlıcan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 4-5 adet mantar
- 1 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı kaynar su
Üzeri için
- 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
- Maydanoz
Porsiyonluk Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kuşbaşı doğranmış etleri düdüklüde pişirelim.
- Diğer yandan patlıcanlar uzunlamasına ince dilimleyelim.
- Fırın tepsisine dizelim ve üzerine sıvı yağ ile yağlıyalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Uygun bir tencereyesıvı yağ alalım.
- Üzerine küp doğranmış soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya başlıyalım.
- Küp doğranmış mantarları ve domatesi de ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım.
- Kavruldukdan sonra salçayve tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Sonra haşladığımız etleri ekleyip güzelce karıştıralım.
- Bir kaseye patlıcanları sıra sıra dizelim.
- Etli harcımızdan 2-3 yemek kaşığı ekleyip kenardaki patlıcanları kapatalım.
- Ters çevirip tepsiye yerleştirelim.
- Sosu için uygun bir kaseye 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 su bardağı kaynar şu ekleyip karıştıralım ve patlıcanların üzerine gezdirelim.
- En sonunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️🤗.
Porsiyonluk Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















