Porsiyonluk Cocostar Pasta

Porsiyonluk Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 60 gram bitter çikolata
- 60 gram sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket sade petibör bisküvi (isteyen kakaolu da kullanabilir)
Krem şanti harcı için:
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1,5 su bardağı hindistancevizi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganaj için:
- Yarım çay bardağı sıvı krema
- 80 gram ister sütlü ister bitter çikolata
Porsiyonluk Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak krem şantinizi hazırlayın.
- Soğuk sütle çırptığınız krem şantiyi buzdolabına kaldırın.
- Ardından uygun bir tavaya sıvı kremayı boşaltın, ocağın altını açıp ısınmasını sağlayın.
- Isınan kremaya çikolataları ekleyin ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
- Ocağın altını kapatıp bir kenara alın.
- Bisküvileri robottan geçirin ve un haline getirin.
- Geniş bir yoğurma kabına alıp üzerine erittiğiniz çikolataları dökün.
- Kakao ekleyin ve evvel bir silikon spatula ile, sonra elinizle güzelce yoğurun (sert olursa biraz süt ekleyebilirsiniz).
- Soğuyan krem şantiyi buzdolabından çıkarıp içine hindistancevizi ve pudra şekerini ekleyip karıştırın.
- Yuvarlak bir kalıbı tepsinize yerleştirin (kalıbınız yoksa geniş bir kahve fincanında streç sinema ile de hal verebilirsiniz).
- İlk olarak bisküvi karışımından koyup uygunca bastırın, akabinde krem şanti karışımını ekleyin. Bu süreci tüm materyal bitene kadar tekrarlayın. Son olarak buzdolabına koyup 30 dakika kadar dinlendirin.
- Ganaj için, küçük bir cezveye kremayı alıp ısıtın. Üzerine çikolatayı ekleyip yeterlice eritin ve ılıması için bekleyin.
- Pastaları dolaptan alıp üzerine ılıyan ganajı gezdirin ve son olarak dilediğiniz üzere süsleyin.
Servise hazır! deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin! 🤗.
**Not:** kakaolu bisküvi kullanacak olanlar, kakao eklemelerine gerek yok!.
Porsiyonluk Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













