Porsiyonluk Cheesecake
Porsiyonluk Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi
- 50gr erimiş tereyağ
Kreması için;
- 400 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 kutu krema
- 1 paket vanilya
Limonlu sos için;
- Yarım su bardağı limon suyu
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
Çilekli sos için;
- 200 gram çilek
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavanı için burçakları robottan geçirip, toz haline getirin üzerine tereyağı döküp, karıştırın. Muffin kaplarına birer yemek kaşığı döküp, bardağın altıyla bastırarak yerleştirin.
- Krema için labne ve şekeri çırpıcıyla çırpın. Yumurtaları tek tek atarak karıştırın un, nişasta, vanilyayı da ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Karışımı kaplara paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25 30 dakika pişirin altına çatlamaya bir kapta su koyun ki kekimiz çatlamasın piştikten sonra kapağı açık bir halde ılıyana kadar bekleyin. Daha sonra buzdolabında 3 saat bekletin.
- Sosu için; küçük bir tencereye materyalleri koyup karıştırın nişastayı diğer bir kapta bir kaşık suyla açarak dökün piştikten sonra vanilya da katıp karıştırın. Soğuyan cheesecakelerin üzerine sosumuzu döküp dilediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









