Poğaça Tarifim

Poğaça Tanımım İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta akı
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Poğaça Tanımım Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta süt maya ve şekeri karıştırın yağı ve tuzu ekleyelim.
  2. Azar azar unu ekleyelim hamurumuz çok katı olmasın ele yapışmayan lakin serte olmayacak bir hamur elde edelim.
  3. 40 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Daha sonra mayalanan hamurumuzu yumurta büyüklüğünde alalım ortasına peynir koyalım birleştirelim.
  5. Üzerine yumurta sarısını pekmezi karıştıralım ve sürelim.
  6. 180 derece fırında pişirelim.Afiyet olsun 😋.

Poğaça Tanımım Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Kebabı (Orijinal Tarif)
Katmer Börek
Bebeklere Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı Kaşar Peynirli Pide
Yeşil Mecirmek Çorbası
Baharatlı Ekmek Kruton
Hdabla | © 2025 |