Poğaça Tarifi (Şekilli)

Poğaça Tanımı (Şekilli) İçin Malzemeler
- 2 bardak ılık su
- 2 bardak ılık süt
- 4 adet yumurta (sarılar üstüne)
- 2 toz maya
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı yağ
- Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamında)
İçi için;
- Beyaz peynir (isteğe bağlı)
Poğaça Tanımı (Şekilli) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta şeker yağ ve tuz u uygun bir kaba alıp, güzelce karıştırın sonra üstüne su ve sütünüzü ek edip, düzgünce karıştırın sonra biraz un ekleyip, mayayı üstüne dökün.
- İyice karıştırdıktan sonra baktınız ki cıvık biraz daha un ekleyin (unun ölçüsü kullandığınız markaya bağlı) ben hazır un kullandım o yüzden çok fazla eklemedim.
- Şimdi hazır olan hamurumuzun üstünü kapatıp yarım saat kadar dinlendirin yeterlice mayalanan hamuru yuvarlak ne fazla küçük ne fazla büyük olmayacak biçimde bezeler haline getirin.
- Bezenin birini merdane yardımıyla fazla bastırmadan açın içine beyaz peynirinizi rendeleyin kenarlarını bıçak yardımıyla çizikler atalım ve bir sağ bir sol formunda üstünü kapatalım (görseldeki gibi)
- Toplam iki tepsi çıkıyor bu tanım ben yarısına diğer bir form yarısına öteki bir biçim verdim siz farklı biçimlerde de yapabilirsiniz.
- Şekil verdikten sonra üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, fırına gönderiyoruz (burada küçük fırın kullandığım için bir derece söylemiyorum ayarı size bırakıyorum) Poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun deneyip fotoğraflarında görelim nasıl yaptığınızı 🤤
Poğaça Tanımı (Şekilli) Fotoğraflı Yapılışı




