Poğaça Tarifi
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket ınstat maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (sarısı üstüne beyazı içine)
- Un
İç gereci;
- Peynir
- Maydanoz
Üzerine;
- Susam
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu ocağa alıp ılıtıyorum ,bir kabın içine maya ve toz şekeri koyup üzerine ılık süt,su karışımını döküyorum.
- Diğer malzemeleride ekleyip güzelce yumuşak bir hamur yoğurulur.
- İç materyallerini hazırlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp içine ek ettikten sonra fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı susam alıp tepside oda sıcaklığın da 45 dk mayalandırıyorum .
- 180* üzeri kızarana kadar pişiriyorum, fırından çıkınca üzerine peçete ıslatıp kapatıyorum daha yumuşak poğaçalar için püf nokta.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








