Poğaça Tarifi

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatalı kaşığı tuz
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket istant maya
  • Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin )

İç harcı için;

  • Dilediğiniz peynirden olabilir

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta akı ( sarılarını üzerine ayırıyoruz) şeker, tuz ,maya, sıvı yağı derin bir kaba alıyor daha sonra daha sonra ılık su ve sütü katıp karıştırıyoruz .
  2. Daha sonra unumuzu konturollü bi formda katıp ele yapışan hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu mayalandırmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamurumuzdan modüller kopararak içine peynir harcından koyuyoruz ve kapatıyoruz. Tepsiye alıp 15-20 dk kadar tepsi mayası verdirip üzerine yumurta aklarından ayırdığımız sarıları üzerine sürüyoruz .
  4. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Mantarlı Pizza
Yaş Meyvelerden Yaz Keki
Manca Yemeği
Pideden Pizza
Çikolatalı Ayıcık Kurabiye
Kolay Meyveli Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2025 |