Poğaça Tarifi
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatalı kaşığı tuz
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket istant maya
- Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin )
İç harcı için;
- Dilediğiniz peynirden olabilir
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta akı ( sarılarını üzerine ayırıyoruz) şeker, tuz ,maya, sıvı yağı derin bir kaba alıyor daha sonra daha sonra ılık su ve sütü katıp karıştırıyoruz .
- Daha sonra unumuzu konturollü bi formda katıp ele yapışan hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu mayalandırmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan modüller kopararak içine peynir harcından koyuyoruz ve kapatıyoruz. Tepsiye alıp 15-20 dk kadar tepsi mayası verdirip üzerine yumurta aklarından ayırdığımız sarıları üzerine sürüyoruz .
- 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






