Poğaça (Mayalı)

Poğaça (Mayalı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 6,5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya

İç harcı için;

  • Kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı susam

Poğaça (Mayalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Suyun içine maya ve şekeri ekle düzgünce karıştır ve on dakika mayalama yap, kalan gereçleri de ekle, unu eleyip karışıma ekle ve yoğur (unu 6 bardaktan sonra dikkatle ekle yumuşak bir hamur olacak) bu süreci makine yahut mikserle yap yada bileğine kuvvet bir saat mayalandır.
  2. Yuvarlayıp içerisine iç materyalleri ekle, pekmez ile suyu güzelce karıştır hamurları bu suya batır ve susama bula (iç gereç olarak beyaz peynir, kaşar peyniri).
  3. Tepsi mayası yarım saat kâfi (yada fırını 100 derecede ısıt ve fırında on dakika mayalandır) on dakikadan sonra 180°c de altı ve üstü kızarana kadar. Yapanlara afiyet olsun.

Poğaça (Mayalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Palamut
Tart Pasta
Mayasız Sıvı Yağlı Dereotlu Poğaça (Videolu)
Mercimek Krep
Fit Tiramisu
Lahana Sarması (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet