Poğaça Hamuruyla Bazlama

Poğaça Hamuruyla Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 paket yaşmaya
- 1 su su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un
Poğaça Hamuruyla Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta, yaş maya, su, süt, sıvı yağı, şeker ve tuzu bir kaba alıp bir kaba karıştıralım.
- Daha sonra unu ekleyelim ve yoğuralım kabımızın ağzını kapatıp 30 dk bekleyelim.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp bir oklava yardımıyla açalım.
- Daha sonra evvelden ısıttığımız tavada altlı üstlü pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet bal şeker olsun.
Poğaça Hamuruyla Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






