Poğaça Hamuruyla Bazlama

Poğaça Hamuruyla Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 su su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un

Poğaça Hamuruyla Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta, yaş maya, su, süt, sıvı yağı, şeker ve tuzu bir kaba alıp bir kaba karıştıralım.
  2. Daha sonra unu ekleyelim ve yoğuralım kabımızın ağzını kapatıp 30 dk bekleyelim.
  3. Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp bir oklava yardımıyla açalım.
  4. Daha sonra evvelden ısıttığımız tavada altlı üstlü pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Poğaça Hamuruyla Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Pofuduk Peynirli Poğaça Tarifi ( Lezzetli Ve Pratik)
Kahve Yanına Special
Işıltılı Elmas Kurabiye
Evde Cevizli Baklava
Mercimekli Poğaça
Konya Usulü Höşmerim
Hdabla | © 2024 |