Poğaça
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant yahut yaş maya
- 700 gram un (yaklaşık 6-6,5 su bardağı)
İçi için :
- Peynir
- Maydanoz
- Zeytin
Üzeri için :
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt, maya ve şekeri yoğurma kabına alın biraz karıştırıp 10 dk kapağını kapatıp kabarmasını bekleyin.
- Maya kabardıktan sonra içine yağ ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyip her bardakta karıştırıp eklemeye devam edin hamuru ele yapışmayacak kıvam alana kadar yoğurun.
- Yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Kabaran hamurumuzu elimizi az bastırıp havasını alıp dilediğiniz biçimi vererek fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine 1 yumurta sarısı çörek otu ve susamı dilediğiniz formda döküp fırını 180 dereceye getirip içine koyalım ( evvelce ısıtma yapmıyoruz ki tepsi mayasını alsın fırın içinde).
- Yaklaşık 25 dk kadar alt üst ayarda 180 derecede denetimli olarak pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








