Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 tane yumurta (sarısı üzerine beyazı hamuruna)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İçi için;

  • 200 gram beyaz peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mayasız kıyır poğaça için; öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta akı, yoğurt, sirke, toz şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp krema kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
  2. Ardından kabartma tozu ve kullanacağımız unun birazını ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Toparladığımız hamuru tezgaha alıp 20 eşit modüle keselim. Daha kolay olması için hamuru evvel 4 kesime, akabinde her bir parçayı da 5 modüle kesebilirsiniz.
  4. Kestiğimiz hamurları tek tek elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
  5. Daha sonra bezeleri elimizle biraz genişletip bir kenarına ezilmiş beyaz peynirden yerleştirelim.
  6. Hamuru ‘d’ biçiminde kapatarak poğaça biçimini verelim. Uçlarına sıkıca bastıralım ki birbirlerine yapışsın ve pişerken açılmasınlar.
  7. Diğer bezeleri de birebir formda açıp içerisini peynirle doldurup form verelim.
  8. Tüm hamuru şekillendirdikten sonra poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  9. Son olarak susam ve çörek otu serpiştirdiğimiz poğaçaları evvelden ısıttığımız 190 °c fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
  10. Sürenin sonunda güzelce kızaran kıyır kıyır nefis poğaçalarımız artık servise hazır. Afiyet olsun!.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıtırlı Orman Meyveli Kek ( Pasta Tadında Kek )
Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi
Soğuk Yaz Çorbası(ayran Aşı)
Patates Püresi Üstüne Soslu Köfte (Sevgililer Günü Menüsü)
Peskütan Çorbası
Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2025 |