Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (sarısı üstüne)
- Alabildiğince un
- Yaklaşık 7 bardak un ( denetimli ekleyelim)
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba şeker, maya,süt ve suyu ekleyip karıştıralım ve beş dk mayanın etkinleşmesi için bekleyelim.
- Daha sonra tuz,yağ,yumurtanın beyazını ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
- Hamurun yumuşak olmasına dikkat edelim.
- Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler yapıp biçim verelim.
- İçine peynir,zeytin vs koyabilirsiniz.
- Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyalım ve üzerini pak bir bezle örterek tepsi mayasına bırakalım.
- 15 -20 dk beklettikten sonra ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp isteğe bağlı susam yada çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180° de üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
