Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta akı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket maya
  • 12 su bardağı un
  • Çörek otu
  • Susam

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri karıştırarak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hazırladığımız hamuru yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz (vaktiniz varsa daha fazla bekletebilirsiniz ).
  3. Mayalanması biten hamurumuzu elimizi hafif yağlayarak mandalina büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye alıyoruz.
  4. Tepsileri doldururken fırınınızı 180° ye ayarlayalım ısınsın.
  5. Hepsini yuvarladığımız hamurların üzerine hamur için kullandığımız yumurtaların sarılarını üzerlerine sürüp susam ve çörekotu nu da atıp sıcak fırına yerleştirelim.
  6. 180° de 20 dk pişirelim ( fırınınızın ayarına nazaran degişiklik gösterebilir sıcaklık). Afiyet olsun.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Oreolu Toplar
Simit Ev Yapımı
Borcamda Yaş Pasta
Çikolatalı Poğaça
Kahvaltıya Çıtır Simit
Panna Cotta (Jelatinsiz)
Hdabla | © 2025 |