Poğaça
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 küp yaş maya
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzeri için)
- 5,5-6 su bardağı un
Pizza için;
- 150-200 gram kaşar rendesi
- 2 adet köy biberi
Peynirli için ;
- 200 gram peynir
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ ( açmak için)
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt ,maya ve şekeri yoğurma kabımıza alalım.
- İyice karıştıralım maya büsbütün erisin.
- Sıvıyağını ekleyelim yumurtaları sarısından ayıralım beyazlarını hamurumuza ekleyelim son olarak un ve tuzumuzu ekleyelim güzelce yoğuralım.
- Üzerini streç sinema ile kapatalım mayalanmaya bırakalım hamuru 2 kat kabarana kadar bekleyelim.
- Hamurumuzun mayalanırken iç gereçlerimizi hazırlayalım.
- Mayalanmış olan hamurumuza hal verelim.
- Peynirli için ayrıntılı fotoğraf yükledim bakabilirsiniz.
- Pizza için bir kaba çeyrek çay bardağı sıvı yağımızı alalım beze yaptığımız hamurumuz ortasına sıvı yağa batırdığımız bardağımızla ortasını açalım.
- Rendelenmiş kaşarımızı ekleyelim son olarak biberimizi ve kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Ortalama 30 dakika pişirme mühleti fırına nazaran farklılık sağlayabilir. Şimdiden afiyet olsun 🤗.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















