Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 küp yaş maya
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzeri için)
  • 5,5-6 su bardağı un

Pizza için;

  • 150-200 gram kaşar rendesi
  • 2 adet köy biberi

Peynirli için ;

  • 200 gram peynir
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ ( açmak için)

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle süt ,maya ve şekeri yoğurma kabımıza alalım.
  2. İyice karıştıralım maya büsbütün erisin.
  3. Sıvıyağını ekleyelim yumurtaları sarısından ayıralım beyazlarını hamurumuza ekleyelim son olarak un ve tuzumuzu ekleyelim güzelce yoğuralım.
  4. Üzerini streç sinema ile kapatalım mayalanmaya bırakalım hamuru 2 kat kabarana kadar bekleyelim.
  5. Hamurumuzun mayalanırken iç gereçlerimizi hazırlayalım.
  6. Mayalanmış olan hamurumuza hal verelim.
  7. Peynirli için ayrıntılı fotoğraf yükledim bakabilirsiniz.
  8. Pizza için bir kaba çeyrek çay bardağı sıvı yağımızı alalım beze yaptığımız hamurumuz ortasına sıvı yağa batırdığımız bardağımızla ortasını açalım.
  9. Rendelenmiş kaşarımızı ekleyelim son olarak biberimizi ve kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  10. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Ortalama 30 dakika pişirme mühleti fırına nazaran farklılık sağlayabilir. Şimdiden afiyet olsun 🤗.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Damla Çikolatalı Kek
Fırında Köfte Patates
Soğan Kebabı
Alaşehir Usulü Kabak Köftesi
Hurma Topları
Hdabla | © 2025 |