Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet toz maya
- 2 adet yumurta(akı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 6-7 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
İçi için:
- Lor peynir
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mayayı ve ılık suyu karıştırma kabına alıp beş on saniye çırpıyoruz.
- Daha sonra içine süt, tuz, şeker ve yumurta akını ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
- En son unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz, unumuz kâfi gelmezse siz kıvam alana kadar tekrar ekleme yapabilirsiniz.
- 30-40 dakika kadar yoğurulan hamurumuzu kabarması için dınlenmeye alıyoruz.
- Dinlendirdiğimiz hamuru kendi ebatlarımıza nazaran istediğimiz formda kesimlere ayırıyoruz.
- Her bir kesimde içine lor peyniri koyarak ister yuvarla ister farklı halde sokarak fırın tepsimize yahut borcamımıza sıralıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 ° evvelce ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz.
- koyuyoruz 30 dakika da pişirip afiyetle yiyoruz 😊.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



