Pofuduk Tahıllı Ekmek
Pofuduk Tahıllı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı civarı un
Üzeri için;
- Su
- Susam
- Haşhaş
- Çekirdek içi
Pofuduk Tahıllı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı: tereyağ hariç tüm gereçler ile hafif ele yapışan bir hamur elde edin. En son tereyağını ekleyip karışana kadar yoğurun. Üzeri kapatıp 40-50 dakika mayalanmaya bırakın.
- Avucumuzu hafif unlayın ve hamurdan 12 yuvarlak bezeler yapın. Her bezeyi evvel suya akabinde haşhaş, susam yahut çekirdeğe batırın. Dört farklı bezeleri yanyana dizin. Yarım saat mayalanmaya bırakın.
- Bu evrede fırını 220 derece alt üst ayara açın. İçerisine su dolu bir kap yerleştirin (fırının kenarına yerleştirin ve kap ısıya güçlü olsun) yaklaşık 17-18 dakika kızarana kadar pişirin.
Pofuduk Tahıllı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











