Pofuduk Poğaça
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- Hamur için: 5-6 su bardağı un
- 1 su bardağı iliktan biraz daha sıcak süt
- 1 paket yas maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yumurta ( sarisi üzeri için, akisi hamura)
- Ic harcı için: zeytinyağı
- 2 soğan
- 4 patates
- Kasar peynir
- Beyaz peynir
- Zeytin (ben zeytin salatasını kullandım)
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Tatlı biber tozu
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için; evvel maya ve şekeri uygun bi kaba alıp, karıştırıp biraz o denli bekletiyoruz.
- Şimdi sıcak sütü, sıvı yağını, 3 yumurtanın akışını, tuz ekliyoruz biraz karıştırıp yavaşça ünü ekliyoruz. Ben 5 şu bardağı un kullandım. Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
- O sırada iç harcımızı hazırlayalım: patateslerimizi küçük küçük kesip haşlıyoruz. Bir tavaya salçayı, zeytinyağı döküp 1 yemeklik doğradığımız soğanımızı pembeleşene kadar kızartıyoruz (yoksa poğaçanın içinde canlı kalabilir ben onu çok sevmiyorum) yağını biraz bol dökelim ki iç harcına daha yağ koymamıza gerek kalmaz.
- Onu bu kaba alıp üstüne haşlanmış ve ezilmiş patateslerimizi ve baharatlarımızı ekliyoruz ve kenara koyuyoruz.
- Peynirli iç harç için; öteki soğanımızı da yemeklik doğrayıp tavada bol zeytin yağılı pembeleşene kadar kızartıyoruz ve bir kaba koyuyoruz. Üstüne küçük kestiğimiz beyaz peyniri, kaşar peynirimizi ekliyoruz. Zeytinlerimi de farklı bir kaba koyup kenarda beklettim.
- Mayalanmış olan hamurumuzun havasını çıkartıyoruz ve küçük toplar koparıp açıyoruz hamuru. İç harcımızı çokça dolduruyoruz ben o denli top halinde kapattım. Siz istediğiniz imgeyi verebilirsiniz.
- Bir yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizdim hepsini hafif ortayla ve üstüne 3 yumurtamızda kalan sarılarını sürüyoruz. Ben böylede biraz beklettim poğaçaları.
- Önceden 180 derece alt üst ayarında ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz artık tepsimizi. Bende 20 dakka sürdü pişmelerine. Sonra fırından çıkartıp biraz soğumasını bekleyin. Afiyet olsun 🙂
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















