Pofuduk Patatesli Mayalı Poğaça

Pofuduk Patatesli Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı (poğaça içine)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 6.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz

İçi için;

  • 8 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • Az sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Pofuduk Patatesli Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik yumurta akları, ılık süt ve suyu sıvı yağ bir hoş çırpılır.
  2. Maya ,şeker ,un eklenir düzgünce yoğurulur ve son tuz eklenip yogrulmaya devam.
  3. Mayalanması evvelce ısıtılmış kapatılmış 50 derece fırında 25 dk mayalandırdım fırın kapalı fakat sıcak olacakki mayalama olsun.
  4. O esnada soğanlar doğranır sıvı yağda kavrulur, patatesi evvelce haşladım soğuttum kabuklarını soyup rendeledim, soğanlara ekledim kavurdum.
  5. Altını kapatıp baharatları ekleyip spatula ile uygunca karıştırıp harmanladım.
  6. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgah alıp az un ile toparlayıp yoğurdum.
  7. Yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp az un elime batırıp yuvarlayıp tezgahta az açtım harçtan bir yemek kaşığı içine koyup tüm uçları birleştirdim ve kapatıp yuvarladım.
  8. Tezgah un serpip beklemeye aldım tamamlanana kadar.
  9. Tepsiye yağlı kağıt serip poğaçaları dizip üzerine yumurta sarısını bol sürüp çörekotu ve susam ile süsledim.
  10. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20 dk üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz fanlı ayarda.
  11. Çıkınca 15 dinlendirip servis yapabiliriz afiyet olsun.

Pofuduk Patatesli Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzlu Soğuk Kahve
Elmalı Tatlı Çörekler
Cheesecake
Karamelli Kedi Dili Muhallebili
Tuzlu Kurabiye (Nefis)
Porsiyonluk Künefe
Hdabla | © 2025 |