Pofidik Peynirli Poğaça

Pofidik Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 (bir buçuk) su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı instant kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 -5 bardak un(un markasına nazaran değişiyor)
  • Tam yağlı beyaz peynir rendelenmiş 1 çay bardağı kadar(olgunlaştırılmış sert beyaz peynir çok hoş oluyor)

Üzerini süslemek için;

  • Çörek otu yada haşhaş

Pofidik Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ılık sütün içine maya, şeker, tuz ,yağ ve yumurtamızı(1 tam ve oburunun beyazı) karıştırıp mayamızın etkinleşmesini bekliyoruz.
  2. Maya aktifleşip üzeri baloncuk biçiminde kabarınca 4 su bardağı unun üzerine boşaltıyoruz ve yoğurma ya başlıyoruz.
  3. Diğer bardak unu da yavaş yavaş ele yapışmayan fakat yumuşak hamur kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
  4. Yoğurma süreci bitince yoğurduğumuz hamurun üzerini kapakla kapatıp en az 1 saat dinlendiriyorum.
  5. Kabarmaya başlayan hamurdan yapmak istediğiniz boyutta kesimler koparıp elimizde açıp rendelediğimiz peynirden koyup kapatıyoruz.
  6. Şekil verme süreci bittikten sonra üzerine ayırdığımız 1 yumurta sarısını sürüp istek ederseniz susam çörek otu yada haşhaş serpiyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecede 20-30 dakika pişiriyoruz.
  8. Pişirme süreci fırınlara nazaran farklılık gösterebilir üzeri kızarıp kabarınca fırından çıkarabilirsiniz afiyet olsun.

Pofidik Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyete Uygun Low Carb Sandwich
Revani
Karnabahar Köftesi (Mücver Gibi)
Çilekli Bardak Tatlısı (Videolu)
Biber Salçası
Kıymalı Çıtır Patlıcan Rulo
Hdabla | © 2025 |