Pofidik Karnabahar

Pofidik Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 kase kaşar peyniri (kıyıda köşede kalmış peynirlerinizi kullanabilirsiniz)
- Tuz
- İstediğiniz baharat (karabiber, pul biber, acı toz biber kullandım)
Pofidik Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın beyazı ayırıyorum farklı çırpma kabına alıyorum.
- Yumurtanın beyazı köpük olup kabarana kadar çırpıyorum.
- Yumurtanın sarısının içerisine yarım su bardağı yoğurt, peynir ve 2 yemek kaşığı zeytin yağı ek ediyorum. Haşladığım karnabaharları eziyorum ve tuzluyorum. Köpüren yumurta beyazlarını sarıların olduğu kaba döküyorum spatula yardımıyla karıştırıyorum. Baharat ve tuzunu ekliyorum karıştırıyorum.
- Fırın kabımı yağlıyorum. Fırın kabının içerisine evvel karnabaharlar sonra yumurtalı harcını döküyorum.
- 180 derece fırında 20 dk pişiriyorum.
Afiyet olsun 👩🏻🍳
Pofidik Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





