Pizza Tarifi

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 325 ml ılık su
  • 3 gram kuru maya
  • 50 ml zeytinyağ
  • 425 gram un
  • 10 gram tuz

Hamuru açmak için;

  • Bol semolina

Sosu için;

  • 1 kase doğranmış domates
  • Tuz
  • Karabiber

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller karıştırılır ve yoğrulur.
  2. Üzeri kapatılıp 30 dk dinlendirilir.
  3. Daha sonra hamuru kenarlardan alıp içe koyarak havalandırarak katlanır.
  4. Katlarken elinizi ıslayabilirsiniz.
  5. Üzerini kapatıp tekrar 30 dakika bekletilir. Yeniden katlama yapılır ve 30 dakika beklenir.
  6. Daha sonra un serpilmiş tezgaha hamur alınır.
  7. Üzerine hafif un serpilir. İster 2 ye ister 3 modüle ayırıp beze yapılır.
  8. Üzerleri kapatılıp 15-20 dakika daha beklenir.
  9. Semolina dökülmüş yüzeyde hamur güzelce açılır. Üzerine sos gezdirilir.
  10. Malzeme olarak ne isterseniz ekleyebilirsiniz.
  11. 220 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun 😋.

💡 pişirme önerisi 💡 fırını fırın tepsisi boş ve aksi çevrilmiş haldeyken evvelden güzelce ısıtın. Tepsi üste yakın olsun. Pizzayı önün üzerinde çevirerek pişirin. Çok hoş oluyor 🫶.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavanozda Meyve Püresi (6+Aydan İtibaren)
Ek Gıda Dönemi Kahvaltı
Ispanaklı Mantarlı Tavuk
Sütlü Mantar Çorbası
Kolay Pasta | Çikolatalı Borcam Pastası
Maydanozlu Dereotlu Krep
Hdabla | © 2025 |