Pizza Tarifi

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 400 gram un (3.5 su bardağı kadar)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu;

  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Üzerine;

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Biber
  • Mantar
  • Mısır
  • Kuru soğan
  • Beyaz peynir vs dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz…

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçlerini karıştırıp yoğurun.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.
  3. Hamuru 45 dk 1 saat ortası mayalandıralım.
  4. Sos için domates kabuklarını soyup rendeleyin yahut rondodan geçirin.
  5. Diğer sos materyallerini de ekleyip karıştırın.
  6. Üzerini için kullanacağınız gereçleri hazırlayın.
  7. Hamur hazır olunca tepsiyi yağlayıp hamuru üzerine yayalım.
  8. Çatal ile hamura delikler açalım.
  9. Bu ortada fırını en yüksek dereceye ayarlayalım.
  10. Alt üst ayar formunda ayarlayalım.
  11. Üzerine domates sos ekleyip sürelim.
  12. Üzerine kaşar peyniri ve üzerine dilediğimiz materyalleri ekleyelim.
  13. Fırın güzelce ısındıktan sonra tepsiyi fırına atalım. Güzelce kızarınca pizzamız hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :).

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Bamya
Yulaflı Elmalı Misket Topları
Mantı Sosu
Harika Bir Lezzet Avokado Salatası İle Geldim
Sponfull
Anne Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |