Pizza Tarifi
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 400 gram un (3.5 su bardağı kadar)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu;
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Üzerine;
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Biber
- Mantar
- Mısır
- Kuru soğan
- Beyaz peynir vs dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz…
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerini karıştırıp yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeliyiz.
- Hamuru 45 dk 1 saat ortası mayalandıralım.
- Sos için domates kabuklarını soyup rendeleyin yahut rondodan geçirin.
- Diğer sos materyallerini de ekleyip karıştırın.
- Üzerini için kullanacağınız gereçleri hazırlayın.
- Hamur hazır olunca tepsiyi yağlayıp hamuru üzerine yayalım.
- Çatal ile hamura delikler açalım.
- Bu ortada fırını en yüksek dereceye ayarlayalım.
- Alt üst ayar formunda ayarlayalım.
- Üzerine domates sos ekleyip sürelim.
- Üzerine kaşar peyniri ve üzerine dilediğimiz materyalleri ekleyelim.
- Fırın güzelce ısındıktan sonra tepsiyi fırına atalım. Güzelce kızarınca pizzamız hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :).
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











