Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide
Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr çok gayeli pizza unu
- 2 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı instant toz maya
Üzeri için materyaller;
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 200 gram rendelenmiş sucuk
Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kasenin içene zeytinyağı, toz şeker, su ek ederek birlikte tel çırpıcı ile birlikte karıştırın.
- Ardından üzerine unu ek ederek, birlikte yavaşça ele yapışan hamuru yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatın, oda ısısında 2 saat hamuru bekletin.
- Ardından elinizi ıslatıp, her yarım saatte bir hamuru yavaşça üsten alta gelecek formda katlayın, bu süreci toplamda 2 saat içinde dört defa tekrarlayın.
- 2 saat sonra hamuru buzdolabında 24 saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru, buzdolabından çıkarın, katlama sürecini her yarım saatte bir tekrarlayarak oda ısısında 2 saat bekletin.
- Ardından hamuru ikiye ayırın, tepsinin içine semolina un yada irmik serperek, akabinde yavaşça elinizi ıslatıp hamuru tepsiye içten dışa gerçek, parmak yardımıyla yayın. Üzerine yavaşça zeytinyağı gezdirin.
- Son olarak, hamurun üzerine ketçapı yayın, üzerine kekik ve sucuk ve kaşar peyniri ek ederek evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede kendi fırın ayarınıza nazaran 15 dakika pişirin.
- Ben davul fırında 250 derecede 10 dakika da pişirdim. Afiyet olsun. 🙏🌼
Not: Ustasından almış olduğum pizza hamur tanımını isterseniz pizza hamuru, isterseniz pide hamuru olarak kullanabilirsiniz.
Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













