Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide

Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr çok gayeli pizza unu
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı instant toz maya

Üzeri için materyaller;

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 200 gram rendelenmiş sucuk

Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kasenin içene zeytinyağı, toz şeker, su ek ederek birlikte tel çırpıcı ile birlikte karıştırın.
  2. Ardından üzerine unu ek ederek, birlikte yavaşça ele yapışan hamuru yoğurun.
  3. Hamurun üzerini kapatın, oda ısısında 2 saat hamuru bekletin.
  4. Ardından elinizi ıslatıp, her yarım saatte bir hamuru yavaşça üsten alta gelecek formda katlayın, bu süreci toplamda 2 saat içinde dört defa tekrarlayın.
  5. 2 saat sonra hamuru buzdolabında 24 saat dinlendirin.
  6. Dinlenen hamuru, buzdolabından çıkarın, katlama sürecini her yarım saatte bir tekrarlayarak oda ısısında 2 saat bekletin.
  7. Ardından hamuru ikiye ayırın, tepsinin içine semolina un yada irmik serperek, akabinde yavaşça elinizi ıslatıp hamuru tepsiye içten dışa gerçek, parmak yardımıyla yayın. Üzerine yavaşça zeytinyağı gezdirin.
  8. Son olarak, hamurun üzerine ketçapı yayın, üzerine kekik ve sucuk ve kaşar peyniri ek ederek evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede kendi fırın ayarınıza nazaran 15 dakika pişirin.
  9. Ben davul fırında 250 derecede 10 dakika da pişirdim. Afiyet olsun. 🙏🌼

Not: Ustasından almış olduğum pizza hamur tanımını isterseniz pizza hamuru, isterseniz pide hamuru olarak kullanabilirsiniz.

Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Misafire En Kolay Pasta / Tepsi Pastası
Elmalı Kurabiye
Portakallı Revani Tatlısı (Videolu)
Tavuk Döner
Cupcake
Üzümlü Borcam Keki
Hdabla | © 2025 |