Pizza Poğaçası

Pizza Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket kuru maya

Üzeri için;

  • Kaşar peynir
  • Sucuk
  • Mısır

Pizza Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına şeker, maya ve ılık suyu alalım.
  2. 5 dakika kadar mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
  3. Yumurtanın beyazını, yağ süt ve tuzu ekleyelim.
  4. Ele yapışmayacak fakat sert olmayan bir hamur olana kadar un ekleyerek yoğuralım.
  5. 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
  6. Ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak tepsiye dizelim. 1 saat kadar da tepsi mayası verelim.
  7. Mayalanan hamurlarımızın üzerine yumurta sarısını sürelim.
  8. Dilediğiniz materyalleri üzerine ekleyelim. Ben kaşar peynir, sucuk ve mısır kullandım.
  9. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.
    Afiyet olsun.

Pizza Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Domates Söğüş
Tavuk Izgara (İster Mangalda İster Fırında)
Pratik Krep Gözleme
Yunan Usulü Kabak
Vişne Şerbeti (Coğrafi İşaretli İçeceğimiz)
5 Çeşit Bakliyat Çorbası
Hdabla | © 2024 |