Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 adet yumurta (sarısı dışına)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un

İç materyaller:

  • Salam
  • Sucu
  • Yeşilbiber
  • Kaşar
  • Zeytin
  • İsteğe bağlı domates

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına süt ,su ,sıvı yağ ,tuz, maya ve şekeri alıp çırpın.
  2. Sonrasında bir adet yumurta akı ve tereyağı ekleyin. (tereyağı daha hoş kıvamlı oluyor. )
  3. 6 su bardağı unu ölçülü biçimde ekleyin kullandığınız una nazaran hamurun kıvamı değişkenlik gösterebilir.
  4. Hamurun kıvamı kulak göğsü kıvamında olacak.
  5. Hamuru 1,5 saat civarında oda sıcaklığında dinlenmeye bırakalım.
  6. Dinlenmiş olan hamurumuzu bezeler yapıp yağ sürdüğümüz tepsimize dizelim.
  7. Tekrardan 5 dk tepsi mayasına bırakalım.
  8. Beze yaptığımız hamura form vermek için çay bardağının altına hafif yağ sürüp una batırıp sonrasında hamurun ortasına bastıralım bezeler bitene kadar bu formda devam edelim.
  9. Bir yandan üstüne koyacağımız materyalleri küçük küçük doğrayalım ve poğaçamızın üzerlerine tek tek materyalleri koyalım.
  10. Geriye kalan bir adet yumurta sarısını ise poğaçamızın etrafına sürelim.
  11. Daha evvel ısıttıgımız 190° fırında alt üst ayarda poğaçamız kızarana kadar pişirelim.
  12. Not: pizza poğaçamız piştikten sonra fırından çıkartıp 3-4 dk dinlenmeye bırakın.
  13. Üzerini bez yahut havlu kağıt ile örtmeyin ☺️ afiyet olsun 💯💯😇.
  14. İlk sıcaklığı geçtiğin de isteğe nazaran buzluğa atabilirsiniz.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföyden Göbete Börek
Köfte Bulgur Bowl
Kolay Pastacı Kreması Tarifi
Hurmalı Küçük Atıştırmalık
Öğrenci Bütçeli Leziz Salata
Kütür Kütür Turşu Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |