Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarisi üzerine)
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya (yaş mayada olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar
  • 1 küçük kase kıyılmış sucuk
  • Alabildiği kadar un (kotrollü ununa nazaran değişebilir)

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin kaseyi alalım maden suyunu ,sıvı yağ , maden suyunu, mayayı, şekerini koyup karıştıralım.
  2. Diğer malzemeyi de koyalım yumurtanın birinin sarısını ayıralım üzeri için ,beyazını harcımıza katalım karıştıralım.
  3. Azar azar ununu katıp yoğuralım yumuşak bir hamur yapalım .
  4. Elimizden çıkana kadar yoğuralım, üzerini kapatalım mayalanmaya bırakalım.
  5. 30 dakika bekledikten sonra yumurta büyüklüğünde alalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  6. Su bardağının altıyla bastıralım, çukur yapalım.
  7. Kıyılmış sucukları birer tatlı kaşığı koyalım, üzerine rendelenmiş kaşarımızı koyalım.
  8. Yumurtanın sarısını üzerlerine sürelim, ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim.

Piştikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antakya Usulü Kısır (Bu Tarifi Deneyin)
Kuşbaşılı Pide İç Harcı
Kaymaklı Kuru İncir Tatlısı
Muhallebili Çikolatalı Kadayıf Tatlısı
Kabartma Tozlu Pişi
Dalgona Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |