Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta beyazı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 6 su bardağı un
Üzeri için;
- Sosis
- Sucuk
- Mantar
- Biber
- Mısır
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaba süt, su ,mayayı alıp karıştıralım.
- Yağı yumurta beyazını şekeride ilave edip karıştıralım.
- Unu eleyerek denetimli ekleyelim.
- Tuzuda ek edip hamuru yoğuralım. 1 saat mayalandıralım.
- Sosis, sucuk ,mantar ve biberleri doğrayalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
- 15 dk üzerini örtüp bekletelim.
- Hamurların üzerine su bardağı ardıyla yuvalar açalım.
- Malzemlerden yuvalara yerleştirelim.
- Hamurumuza yumurta sarısı sürerek 180 derecede 30 dk pişirelim.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













