Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 6 su bardağı un

Üzeri için;

  • Sosis
  • Sucuk
  • Mantar
  • Biber
  • Mısır

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaba süt, su ,mayayı alıp karıştıralım.
  2. Yağı yumurta beyazını şekeride ilave edip karıştıralım.
  3. Unu eleyerek denetimli ekleyelim.
  4. Tuzuda ek edip hamuru yoğuralım. 1 saat mayalandıralım.
  5. Sosis, sucuk ,mantar ve biberleri doğrayalım.
  6. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
  7. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
  8. 15 dk üzerini örtüp bekletelim.
  9. Hamurların üzerine su bardağı ardıyla yuvalar açalım.
  10. Malzemlerden yuvalara yerleştirelim.
  11. Hamurumuza yumurta sarısı sürerek 180 derecede 30 dk pişirelim.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Biber Dolması
Beslenme İçin Yumuşacık Sandviç Ekmeği
Yoğurtlu Nefis Brokoli Salatası
Ahududulu Aşk Turtası
Paris Prensesi
Muhallebili Pasta
Hdabla | © 2025 |