Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık süt (200 ml bardak)
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin oda ısısında
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadarıyla un
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı ucu şeker
- Kekik
- Sosu açmak için bir ölçü su
Üzeri için;
- Sosis
- Kaşar peyniri
- Biber
- Domates
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütümüzü hafif ısıtıyoruz.
- Hamuru yapacağımız kabın içerisine sütü,mayayı ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
- Ardından yumurta sarılarını ayırıp iki yumurtanın aklarını hamura ek ediyoruz.
- Sıvıyağı ve yumuşak margarini ekliyoruz.
- Bütün malzemeyi elimizle harmanlayıp homojen hala getirelim.
- Un ve tuzunu ekleyip hamurumuzu ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğuralım.
- Hamurumuzun üzerini kapatıp 40 dk dinlendirelim.
- Pizza sosunu hazırlayalım ve süslemesini istediğiniz formda yapabilirsiniz:).
- Mayalanan hamurumuzdan koparıp yuvarlak hal vererek tepsimize koyalım.
- Çay bardağının altını hafif yağlayıp hamurların ortasına bastırarak çukur oluşturalım.
- Sosumuzu her bir hamura eşit halde dağıtalım.
- Üzerine sosis,biber,domates,kaşar peynirini koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırınımızın derecesi 180 olacak. Denetimli bir formda pişirmemize dikkat edelim.Afiyet olsun:).
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

