Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un
Üstü için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 kaşık zeytinyağ
- Kekik
- Açmak için su
Üzerine eklemek için;
- Rende kaşar
- Dilimli zeytin
- Sucuk
- Salam
- Biber (siz çeşitlendirebilirsiniz) ️
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, ılık süt, şeker ve mayayı bir kaba alın ve karıştırın. Üzerine bir kaşık un döküp tekrar karıştırın ve streç ile örtün. 10-15 dakika yeterlice kabarmasını bekleyin. Bir ön maya üzere düşünün.
- Daha sonra içerisine yağı ve unu ekleyerek yoğurun. Unu azar azar ek edin hamur ele biraz yapışacak üzere olmalı. Un eklerken tuzunu da karıştırın. Hamuru 1 saat mayalandırın.
- Daha sonra tepsiye yuvarlak yaparak dizin ve 15 dk tepsi mayası da yapın.
- Ardından çay bardağı altıyla hamurların ortasına çukur açın, sırayla sos, kaşar peynir ve iç materyalleri dizin.
- Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün ve 180 derece evvelden ısınmış fırında pişirin. Afiyet olsun 😋.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






