Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek )
- 5 su bardağı un (miktarı değişebilir un markasına nazaran )
İç harcı için;
- Sucuk
- Kaşar
- Süt mısır
- Biber
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri karıştırın, en son unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini bir poşet ile örtüp 1 saat mayalandırmaya bırakın.
- İç harcı için tüm gereçleri ince ince doğrayıp karıştır bir kenarda bekletin.
- Mayalanan hamurun evvel maya kokusunu almak için yoğuruyoruz ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz .
- Daha sonra elimizle hafif bastırarak açıp hazırladığımız harçtan koyup hamurun ağzını kapatıyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine bıçakla çarpı formunda çizikler atıp en son üzerini bez ile örtüp tepsi mayası yapalım .
- 10 dakika sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















