Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek )
  • 5 su bardağı un (miktarı değişebilir un markasına nazaran )

İç harcı için;

  • Sucuk
  • Kaşar
  • Süt mısır
  • Biber

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri karıştırın, en son unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini bir poşet ile örtüp 1 saat mayalandırmaya bırakın.
  2. İç harcı için tüm gereçleri ince ince doğrayıp karıştır bir kenarda bekletin.
  3. Mayalanan hamurun evvel maya kokusunu almak için yoğuruyoruz ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz .
  4. Daha sonra elimizle hafif bastırarak açıp hazırladığımız harçtan koyup hamurun ağzını kapatıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine bıçakla çarpı formunda çizikler atıp en son üzerini bez ile örtüp tepsi mayası yapalım .
  6. 10 dakika sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Berliner (Frambuaz Soslu)
Elmalı Kek Birde Böyle Deneyin
Çiğ Börek Yada Çi Börek
Sucuklu Spagetti
Gofret Tadında Yulaf Lapası
Zeytinyağlı Patatesli Milföy Böreği
Hdabla | © 2025 |