Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- Un
Salça sos için;
- 2 kaşık domates salçası
- 2 kaşık ketçap
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kekik
- Karabiber
Üzerine;
- Çeri domates
- Biber
- Sosis
- Mozzarella yahut kaşar rendesi
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sıvı malzemeyi mayayı ve şekeri bir kaba alıp karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edilecek.
- Hava almayacak halde strecleyip karanlık bir yerde 40 dakika mayalandırın.
- Yumurta büyüklüğünde kesimler halinde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Çay bardağı altı ile bezelerin ortasını bastırın.
- Sos materyallerini karıştırın.
- Sosu hazırlayıp her bezeye sürün.
- Üzerine materyalleri koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






