Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Un

Salça sos için;

  • 2 kaşık domates salçası
  • 2 kaşık ketçap
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Karabiber

Üzerine;

  • Çeri domates
  • Biber
  • Sosis
  • Mozzarella yahut kaşar rendesi

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sıvı malzemeyi mayayı ve şekeri bir kaba alıp karıştırın.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyin.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edilecek.
  4. Hava almayacak halde strecleyip karanlık bir yerde 40 dakika mayalandırın.
  5. Yumurta büyüklüğünde kesimler halinde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. Çay bardağı altı ile bezelerin ortasını bastırın.
  7. Sos materyallerini karıştırın.
  8. Sosu hazırlayıp her bezeye sürün.
  9. Üzerine materyalleri koyun.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Pizza Çörekler
Cevizli Helva
Fırında Köfteli Patates Dizme
Waffle
Zeytinyağlı Pırasa (Farklı Tarif Pırasanın En Lezzetli En Sağlıklı Hali)
Reyhanlı Limonatalı Sade Soda
Hdabla | © 2025 |