Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 .5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı toz kuru maya
- Alabildiğince un (ortalama 5.5 su bardağı)
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- İsteğe bağlı susam
- Sucuk
- Domates
- Biber
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Başlarken mayayı etkinleştirmek için ılık su ve süt bir kaba alınır karıştırılır, akabinde maya ve şeker ilave edilir.
- Sıvı yağ ve yumurta beyanlarını içine kırıyoruz elle karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yumurtanın sarısını kenara bir kaba alıyoruz.
- Hamur ele yapışmayacak kıvamda olana kadar un ekleyerek yoğuruyoruz.
- Kapta mayalandırmadan tepsiye koyarak hal veriyoruz tepside ve mayalandırıyoruz 20 dk.
- Üzerine bardağın altını yağlayıp üstüne bastırıyoruz.
- Üzerine sosis, domates, biber hangini isterseniz domates sosunu sürdükten sonra sıra ile gereçleri koyuyoruz.
- En son süsleyerek 180 derecede 25 /30 dk evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun 🍀🌼.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

