Pizza
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un (kontrollu ekleyin)
- Elimize az sıvı yağ damlatalım (yoğurduktan sonra hamuru toparlamak için)
Sos için:
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Kekik
- Tuz
- Kıvamını ayarlamak için biraz su ekleyin
Üzeri için:
- Kaşar
- Sucuk
- Zeytin
- Kırmızı kapya biber
- Mısır
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık suyu bir kaba alın, toz mayayı koyun ve öbür malzemeleride ekleyin güzelce yoğurun yumuşak hamur olsun.
- En son elimize sıvı yağ damlatıp hamuru toparlayın streçle kapatın 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamur kabarınca 4 eşit kesime bölün her birini unlanmış yağlı kağıdın üzerine koyup elimizle yuvarlak hal verip sosumuzu hazırlayalım.
- Salça, ketçap ,sıvı yağ ,ezilmiş sarımsak, kekik ve tuz koyup karıştıralım ,çok koyu olduysa az su koyup kıvamını açalım ve açtığımız hamurların üzerine gezdirelim ve çatalla delikler yapalım.
- Üzerlerine kaşar rendesi koyun ve dilediğiniz malzemeleride koyun kenarlarına fırçayla su sürün ısınmış 230 derece fırına atın 20 dk da pişmiş oluyor yinede denetimli pişirin fırın fırına değişir.
- Piştikten sonra fırından çıkarın üzerine bez kapatın biraz yumuşasın afiyet olsun😊.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














