Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un (kontrollu ekleyin)
  • Elimize az sıvı yağ damlatalım (yoğurduktan sonra hamuru toparlamak için)

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Kekik
  • Tuz
  • Kıvamını ayarlamak için biraz su ekleyin

Üzeri için:

  • Kaşar
  • Sucuk
  • Zeytin
  • Kırmızı kapya biber
  • Mısır

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suyu bir kaba alın, toz mayayı koyun ve öbür malzemeleride ekleyin güzelce yoğurun yumuşak hamur olsun.
  2. En son elimize sıvı yağ damlatıp hamuru toparlayın streçle kapatın 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Hamur kabarınca 4 eşit kesime bölün her birini unlanmış yağlı kağıdın üzerine koyup elimizle yuvarlak hal verip sosumuzu hazırlayalım.
  4. Salça, ketçap ,sıvı yağ ,ezilmiş sarımsak, kekik ve tuz koyup karıştıralım ,çok koyu olduysa az su koyup kıvamını açalım ve açtığımız hamurların üzerine gezdirelim ve çatalla delikler yapalım.
  5. Üzerlerine kaşar rendesi koyun ve dilediğiniz malzemeleride koyun kenarlarına fırçayla su sürün ısınmış 230 derece fırına atın 20 dk da pişmiş oluyor yinede denetimli pişirin fırın fırına değişir.
  6. Piştikten sonra fırından çıkarın üzerine bez kapatın biraz yumuşasın afiyet olsun😊.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Püreli Misket Köfte
Sebzeli Tavuk İncik
Yılbaşı Menüsü
Kıtır Nohutlu Semiz Salatası
Limon Soslu Kek
Mangal Lezzetinde Tavuk Kanat
Hdabla | © 2025 |