Pizza
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2.5 su bardağı un
- Çeyrek paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı ılık su
Sos için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kekik
- Pulbiber
Üzeri için :
- Mısır
- Kapya biberi
- Zeytin
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Salam
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçleri kaba konularak güzelce yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edilir.
- 1 saat dinlendirilir. Mayası geldikten sonra tezgaha un serpilir ve merdane yardımı ile inceltilir.
- Pizza tepsisine yağlı kağıt serilir ve pizza hamuru biçim verilerek tepsiye alınır.
- Daha sonra bir kaseye yağ, salça, baharatlar ve su eklenerek karıştırılır ve hamurun üzerine eşit biçimde sürülür.
- Sonra sucuk, kaşar, sosis, zeytin, biber, mısır vs istenilen gereçler ile pizzanın üstü süslenir.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pizza kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







