Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Açmak için:

  • 1 çay bardağı mısır unu

Sosu için:

  • 3 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su

Üzeri için:

  • Sucuk
  • Salam
  • Yeşil biber
  • Kapya biber
  • Mısır
  • 1 domates
  • Yeşil zeytin
  • Siyah zeytin
  • 1 kase rendelenmiş kaşar

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzun gereçlerini geniş bir kaba alıyoruz ve yoğuruyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı oluyor 30 dk üzerini streçliyoruz ve mayalanmasını bekliyoruz.
  2. Bir tavamıza domateslerimizi ve salçamızı alıyoruz ve kavuruyoruz, suyumuzu ekliyoruz ve baharatlarımızı, sarımsağımızı ekliyoruz biraz suyunu çekince kapatıyoruz.
  3. Geniş bir tabağa üzerine koyacağımız materyallerimizi hazırlıyoruz(evinizde hangi materyaller varsa ekleyebilirsiniz).
  4. Hamurumuzu büyük bir beze yapıyoruz ve düz bir yerde mısır unu yardımıyla evvel el ile biraz büyüyünce oklava ile büyülterek açıyoruz.
  5. Büyük tepsimizin altını yağlıyoruz ve hamurumuzu içine yerleştiriyoruz köşeleri kaplamazsa eliniz ile düzeltebilirsiniz.
  6. Hamurumuzun üzerine sosumuzu yayıyoruz ve üzerine peynir hariç öbür gereçlerimizi yerleştiriyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst pişiriyoruz, materyallerin üstü kızarınca kaşar ekliyoruz ve kaşar eriyince fırından alıyoruz ve dilediğimiz üzere kesiyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💕

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremsi Kıvamı İle Borcamda Kardelen Pastası
Akşam Yemeği Menüsü
Kabak Tarator
Harika Revani Tarifi
Günün En Güzel Saati
Chia Tohumlu Çilekli Detoks Smoothie
Hdabla | © 2025 |