Pizza
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Açmak için:
- 1 çay bardağı mısır unu
Sosu için:
- 3 adet domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
Üzeri için:
- Sucuk
- Salam
- Yeşil biber
- Kapya biber
- Mısır
- 1 domates
- Yeşil zeytin
- Siyah zeytin
- 1 kase rendelenmiş kaşar
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzun gereçlerini geniş bir kaba alıyoruz ve yoğuruyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı oluyor 30 dk üzerini streçliyoruz ve mayalanmasını bekliyoruz.
- Bir tavamıza domateslerimizi ve salçamızı alıyoruz ve kavuruyoruz, suyumuzu ekliyoruz ve baharatlarımızı, sarımsağımızı ekliyoruz biraz suyunu çekince kapatıyoruz.
- Geniş bir tabağa üzerine koyacağımız materyallerimizi hazırlıyoruz(evinizde hangi materyaller varsa ekleyebilirsiniz).
- Hamurumuzu büyük bir beze yapıyoruz ve düz bir yerde mısır unu yardımıyla evvel el ile biraz büyüyünce oklava ile büyülterek açıyoruz.
- Büyük tepsimizin altını yağlıyoruz ve hamurumuzu içine yerleştiriyoruz köşeleri kaplamazsa eliniz ile düzeltebilirsiniz.
- Hamurumuzun üzerine sosumuzu yayıyoruz ve üzerine peynir hariç öbür gereçlerimizi yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst pişiriyoruz, materyallerin üstü kızarınca kaşar ekliyoruz ve kaşar eriyince fırından alıyoruz ve dilediğimiz üzere kesiyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💕
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















