Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ

Üst materyali büsbütün tercihinize kalmış;

Ton balıklı pizza için;

  • 1 kutu ton balığı
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı kadar mantar
  • Dilerseniz soğan da katabilirsiniz
  • Kaşar peyniri rendesi

Karışık pizza için;

  • Sosis
  • Sucuk
  • Mantar
  • Zeytin
  • Soğan
  • Biber
  • Mısır
  • Kaşar peyniri rendesi

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı ketçap, kekik, karabiber
  • Yarım çay br sıvı yağ

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçleri bir kaba alınır.
  2. Üzerine su ve süt yavaş yavaş eklenerek yoğurulup orta sertlikte bir hamur elde edilir.
  3. Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilir daha fazla beklerse daha hoş mayalanacaktır.
  4. Mayalanan hamur 4 eşit kesime bölünür.
  5. Hamurlar beze haline getirilir ve üzerleri nemli bir bezle örtülür.
  6. Bezeler sırasıyla çok az un serpilerek merdane ile açılır.
  7. Tepsiye alındıktan sonra elimizde tepsi boyutuna gelene kadar düzleştirilir.
  8. Açılan hamurumuzu tepsimize yerleştirdikten sonra çatallayalım üzerine domates sosu sürelim kaşar peyniri serpelim ve sevdiğiniz tüm gereçleri yerleştirin.
  9. En son üstüne mısırı ekleyip evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Çikolatası
Antep Ekişili Köfte
Ekşili Taze Soğan Salatası
Renkli Salata
Tavuk Salatasi
Lokanta Lezzetinde Soğan Salatası Tarifi
Hdabla | © 2025 |