Piyano Kek
Piyano Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
- Hindistan cevizi ve kakao
Piyano Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Bismillahirrahmanirrahim
- Süt, un ve toz şekeri tencereye katıp karıştırarak pişirelim.
- Piştikten sonra altını kapatıp vanilya ekleyip karıştıralım.
- Muhallebi üzerine streç sinema değecek biçimde kapatalım soğumaya bırakalım.
- Kek için yumurta, toz şeker ve vanilya çırp.
- Süt ve sıvı yağı ekle çırp.
- Un ve kabartma tozu ve kakao eleyerek ekle çırp.
- Yağlanmış borcama hazırladığımız kek harcını dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim pişme mühleti fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir.
- Süt ve kakao sos tencereye ekle karıştır pişirmenize gerek yok lakin isterseniz 2 3 dk yalnızca kakao eriyene kadar ocakta karıştırabilirsiniz.
- Pişen keki fırından çıkarın birinci sıcağı çıkınca hazırladığımız sosu üzerine dökelim.
- Muhallebiye sıvı krema ekle 2-3 dakika çırp hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine dökelim.
- Muhallebi soğuyunca üzerini süsleyin. Buzdolabında en az 3-4 saat yahut 1 gece dinlendirin. Servis edilmeye hazırdır afiyet olsun.

Piyano Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















