Piyano Kek

Piyano Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi ve kakao

Piyano Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Bismillahirrahmanirrahim

  1. Süt, un ve toz şekeri tencereye katıp karıştırarak pişirelim.
  2. Piştikten sonra altını kapatıp vanilya ekleyip karıştıralım.
  3. Muhallebi üzerine streç sinema değecek biçimde kapatalım soğumaya bırakalım.
  4. Kek için yumurta, toz şeker ve vanilya çırp.
  5. Süt ve sıvı yağı ekle çırp.
  6. Un ve kabartma tozu ve kakao eleyerek ekle çırp.
  7. Yağlanmış borcama hazırladığımız kek harcını dökelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim pişme mühleti fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir.
  9. Süt ve kakao sos tencereye ekle karıştır pişirmenize gerek yok lakin isterseniz 2 3 dk yalnızca kakao eriyene kadar ocakta karıştırabilirsiniz.
  10. Pişen keki fırından çıkarın birinci sıcağı çıkınca hazırladığımız sosu üzerine dökelim.
  11. Muhallebiye sıvı krema ekle 2-3 dakika çırp hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine dökelim.
  12. Muhallebi soğuyunca üzerini süsleyin. Buzdolabında en az 3-4 saat yahut 1 gece dinlendirin. Servis edilmeye hazırdır afiyet olsun.

Piyano Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Ispanak Dolgulu Mantar
Açık Sushi (New Version)
Fasulye Piyazı
Hazır Yufkadan Sodalı Börek
Kırmızı Mercimek Köftesi
Sultani Bezelye
Hdabla | © 2025 |