Piyano Kek
Piyano Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı granül kahve yada kakao
Kreması için;
- 500 ml süt
- 1,5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı krema
Üstü için;
- 3 kaşık kakao
Piyano Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.
- Toz şeker ekleyip şeker taneleri büsbütün eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
- Ayçiçek yağı ve süt ekleyip devam edin.
- Un, kakao ve kabartma tozunu farklı bir yere eleyip karıştırdıktan sonra azar azar kek harcına ekleyip kıvamlı bir hamur elde edin.
- Kek harcını; yavaşça yağlanmış, ısıya sağlam, dikdörtgen bir kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika kadar denetimli olarak pişirin.
- Kreması için; süt, un ve toz şekeri derin bir tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Sonrasında tereyağ ek edip kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp kremayı da ekleyin. En son mikser yardımı ile çırpın.
- Fırından çıkan keki oda ısısına geldikten sonra granül kahveyle karıştırdığınız ılık sütle ıslatın.
- Islattığınız kekin üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve düzeltin.
- Üzerine ince bir kat kakao serpin.
- Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Piyano Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







