Pişmeyen Dubai Çikolata Cheesecake

Pişmeyen Dubai Çikolata Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 2 paket (260 gr) yulaflı bisküvi (ya da kakaolu bisküvi)
  • 60 gram tuzsuz tereyağ (4 yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı/ bisküviniz kakaoluysa aslında gerek bile yok)

Fıstıklı kadayıflı katman için;

  • 100 gram kadayıf (kavrulmuş ya da kavrulmamış farketmez)
  • 60 gram tuzsuz tereyağ (4 yemek kaşığı)
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 100 gram antep fıstığı ezmesi ya da kreması (artırıp azaltabilirsiniz damak tadınıza göre)

Çikolatalı ganaj için;

  • 1 paket (200 gr) krema
  • 2 paket (160 gr) bitter çikolata (sütlü de olur)

Peynirli katman için;

  • 3 paket (540 gr) labne
  • 100 gram pudra şekeri (yarım çay bardağından biraz fazla)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 70 gram antep fıstığı ezmesi ya da kreması (2 tepeleme yemek kaşığı kadar. damak tadınıza nazaran artırıp azaltabilirsiniz)
  • 200 gram krema (tercihen sek ya da pınar marka)

Pişmeyen Dubai Çikolata Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 22 – 24 cm lik kelepçeli ya da ona benzeri bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayalım.
  2. Taban için bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirdikten sonra kalıba alalım.
  3. Üzerine eritilmiş tereyağ ve isteğe bağlı kakao ekledikten sonra birbirine yedirene kadar yeterlice karıştıralım.
  4. Ardından tabana sıkıca bastırarak düzeltelim. Buzdolabına kaldıralım.
  5. Kadayıflı katman için genişçe bir tavaya tereyağını alıp eritelim.
  6. Üzerine kadayıfı ek edelim.
  7. Kadayıfınız kavrulmamış ise tereyağ ile birlikte kısık ateşte rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım.
  8. Kavrulmuş kadayıf kullanacaksanız yalnızca tereyağ ile 2-3 dk çevirmeniz kâfi olacaktır.
  9. Ardından pudra şekerini ekleyip bir hoş karıştıralım.
  10. Tavayı ocaktan alalım ve antep fıstığı ezmesini ekleyelim.
  11. Bütün materyaller birbirine yedirilene kadar karıştıralım.
  12. Dolaptan kalıbı çıkarıp kadayıflı harcı kalıba aktaralım ve bir bardak ya da kaşık yardımıyla sıkıştırıp düzeltelim. Tekrardan dolaba kaldıralım.
  13. Çikolatalı ganaj için sos tavasına kremayı alıp kaynama noktasına yaklaşana kadar ısıtalım.Tamamen kaynatmıyoruz.
  14. Çikolatayı içine atalım ve eriyene kadar karıştıralım.
  15. Dolaptan kalıbı çıkarıp çikolatalı sosun yarısını kalıba aktarıp kalıbı sağa sola sallayarak her tarafa yayılmasını sağlayalım.
  16. Diğer yarısını en üstüne kullanıcaz.
  17. Kalıbı tekrardan dolaba koyalım.
  18. Peynirli dolgu için karıştırma kabına peynir, pudra şekeri, vanilya ve tuzu ek edip mikser ile 3-4 dk çırpalım.
  19. Ardından antep fıstığı ezmesini ekleyip 1-2 dk daha çırpalım.
  20. Ayrı bir kapta kremayı kıvam alıp kabarana kadar 5-6 dk boyunca çırpalım.
  21. Söndürmeden peynirli karışıma yavaşça ek edelim.
  22. Spatula ile alttan üste gerçek birbirine yedirene kadar karıştıralım.
  23. Söndürmemeye dikkat edelim. Güzelce karışıp homojen olduktan sonra dolaptan çıkardığımız kalıbımıza aktaralım.
  24. Üzerini düzleyelim ve tekrar buzdolabına kaldıralım.
  25. Buzdolabında en az 6 saat, mümkünse bir gece beklemeli.
  26. Bekledikten sonra üzerine ayırdığımız çikolata sosunu dökelim ve yavaşça etrafında gezdirerek düzeltelim.
  27. Hoş bir imaj için kenarlardan bir ölçü akmasına müsaade verebilirsiniz. Ve bir kaşık yardımıyla üzerinde girdaplar oluşturabilirsiniz.
  28. Ben üzerini antep fıstığı ve kreması ile süsledim.
  29. Dilediğiniz üzere süslemekte özgürsünüz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.

Pişmeyen Dubai Çikolata Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Marmelatlı Nefis Kurabiye
Garanti Tarif Şekerpare
Antep Etli Bulgur Pilavı
Patlıcanlı El Açması Gözleme
Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye
Bayatlamayan Çıtır Patates Böreği Tarifi: Maden Suyu Ve Lezzetli Sosla Fark Yaratın! (Videolu)
Hdabla | © 2025 |