Pişmeyen Dubai Çikolata Cheesecake
Pişmeyen Dubai Çikolata Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 2 paket (260 gr) yulaflı bisküvi (ya da kakaolu bisküvi)
- 60 gram tuzsuz tereyağ (4 yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı/ bisküviniz kakaoluysa aslında gerek bile yok)
Fıstıklı kadayıflı katman için;
- 100 gram kadayıf (kavrulmuş ya da kavrulmamış farketmez)
- 60 gram tuzsuz tereyağ (4 yemek kaşığı)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 100 gram antep fıstığı ezmesi ya da kreması (artırıp azaltabilirsiniz damak tadınıza göre)
Çikolatalı ganaj için;
- 1 paket (200 gr) krema
- 2 paket (160 gr) bitter çikolata (sütlü de olur)
Peynirli katman için;
- 3 paket (540 gr) labne
- 100 gram pudra şekeri (yarım çay bardağından biraz fazla)
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 70 gram antep fıstığı ezmesi ya da kreması (2 tepeleme yemek kaşığı kadar. damak tadınıza nazaran artırıp azaltabilirsiniz)
- 200 gram krema (tercihen sek ya da pınar marka)
Pişmeyen Dubai Çikolata Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 22 – 24 cm lik kelepçeli ya da ona benzeri bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayalım.
- Taban için bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirdikten sonra kalıba alalım.
- Üzerine eritilmiş tereyağ ve isteğe bağlı kakao ekledikten sonra birbirine yedirene kadar yeterlice karıştıralım.
- Ardından tabana sıkıca bastırarak düzeltelim. Buzdolabına kaldıralım.
- Kadayıflı katman için genişçe bir tavaya tereyağını alıp eritelim.
- Üzerine kadayıfı ek edelim.
- Kadayıfınız kavrulmamış ise tereyağ ile birlikte kısık ateşte rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım.
- Kavrulmuş kadayıf kullanacaksanız yalnızca tereyağ ile 2-3 dk çevirmeniz kâfi olacaktır.
- Ardından pudra şekerini ekleyip bir hoş karıştıralım.
- Tavayı ocaktan alalım ve antep fıstığı ezmesini ekleyelim.
- Bütün materyaller birbirine yedirilene kadar karıştıralım.
- Dolaptan kalıbı çıkarıp kadayıflı harcı kalıba aktaralım ve bir bardak ya da kaşık yardımıyla sıkıştırıp düzeltelim. Tekrardan dolaba kaldıralım.
- Çikolatalı ganaj için sos tavasına kremayı alıp kaynama noktasına yaklaşana kadar ısıtalım.Tamamen kaynatmıyoruz.
- Çikolatayı içine atalım ve eriyene kadar karıştıralım.
- Dolaptan kalıbı çıkarıp çikolatalı sosun yarısını kalıba aktarıp kalıbı sağa sola sallayarak her tarafa yayılmasını sağlayalım.
- Diğer yarısını en üstüne kullanıcaz.
- Kalıbı tekrardan dolaba koyalım.
- Peynirli dolgu için karıştırma kabına peynir, pudra şekeri, vanilya ve tuzu ek edip mikser ile 3-4 dk çırpalım.
- Ardından antep fıstığı ezmesini ekleyip 1-2 dk daha çırpalım.
- Ayrı bir kapta kremayı kıvam alıp kabarana kadar 5-6 dk boyunca çırpalım.
- Söndürmeden peynirli karışıma yavaşça ek edelim.
- Spatula ile alttan üste gerçek birbirine yedirene kadar karıştıralım.
- Söndürmemeye dikkat edelim. Güzelce karışıp homojen olduktan sonra dolaptan çıkardığımız kalıbımıza aktaralım.
- Üzerini düzleyelim ve tekrar buzdolabına kaldıralım.
- Buzdolabında en az 6 saat, mümkünse bir gece beklemeli.
- Bekledikten sonra üzerine ayırdığımız çikolata sosunu dökelim ve yavaşça etrafında gezdirerek düzeltelim.
- Hoş bir imaj için kenarlardan bir ölçü akmasına müsaade verebilirsiniz. Ve bir kaşık yardımıyla üzerinde girdaplar oluşturabilirsiniz.
- Ben üzerini antep fıstığı ve kreması ile süsledim.
- Dilediğiniz üzere süslemekte özgürsünüz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.
Pişmeyen Dubai Çikolata Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











