Pişmaniye Tadında Saray Helvası

Pişmaniye Tadında Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 ,5 su bardağı un
- 125 gram tereyağ ( eritilmiş)
- 4 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
- 1/2 (yarım) paket vanilin
Pişmaniye Tadında Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un tavaya alınıp kısık ateşte daima karıştırarak kavuralım.Yakmamaya dikkat edelim.
- Ocağın altı kapatılıp eritilmiş yağı ekleyip karıştıralım.
- Pudra şekeri ve vanilin ek edilip ocağın altı kısık ateşte tekrar açalım.
- Tamamen özleşene kadar karıştıralım.
- Küçük uzunluk borcama pişirme kağıdı yerleştirilir.
- Helva borcama aktarılır ve kaşıkla üzerine bastırarak sıkılaştırıp düzleştirilir. Basitçe form alacaktır.
- Tırtıksız bir bıçakla istediğiniz üzere dilimleyebilirsiniz.
- 1,5-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Sonrasında istediğiniz vakit servis yapabilirsiniz.
Pişmaniye Tadında Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





