Pişmaniye Kurabiye
Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un ( 3-3.5 su bardağı gibi)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariçindeki materyalleri karıştırıp, azar azar un eği yaparak kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
- Küçük küçük kesimler kopararak yuvarlayalım. (kabartma tozu yok 🥰).
- 175 derece fırında pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan kurabiyeleri dikkatli olacak halde pudra şekeri ve hindistan cevizi karışımına bulayıp servis tabağına alalım, deneyecek olan herkese afiyet olsun. 💫.
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














