Pişmaniye Kurabiye
Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Kullandığım su bardağı 200 ml
Kullandığım çay bardağı 125 ml
- 250 gr tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 4,5 su bardağı un
Bulamak için;
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına tereyağı,pudra şekeri,sıvı yağ,hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip yeterlice karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında alt üst ayarda üstü beyaz kalacak biçimde 20dk pişirin.
- Fırından çıkardığımız kurabiyeleri 10-15dk sonra üstlerini bulamak için hazırladığımız karışıma tek tek alıp bulayıp servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







