Pişmaniye Kurabiye

Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Kullandığım su bardağı 200 ml

Kullandığım çay bardağı 125 ml

  • 250 gr tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 su bardağı un

Bulamak için;

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına tereyağı,pudra şekeri,sıvı yağ,hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip yeterlice karıştırın.
  2. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 170° fırında alt üst ayarda üstü beyaz kalacak biçimde 20dk pişirin.
  5. Fırından çıkardığımız kurabiyeleri 10-15dk sonra üstlerini bulamak için hazırladığımız karışıma tek tek alıp bulayıp servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Pişmaniye Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sevgililer Günü İçin Truffle (Videolu)
Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği
Doğum Günü Konsepti
Ninja Creami Dondurma Makinesi İçin Kakaolu Dondurma Tarifi
Soğuk Başlangıç Veya Meze Tabağı
Şerbetli Atom Tatlısı
Hdabla | © 2025 |