Pişmaniye Kurabiye

Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 3.5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
Üzeri için:
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün materyalleri bir kabın içerisine alalım güzelce yoğurmaya başlayalım.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ek edelim çok sert bir hamur olmayacak formda yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayalım.
- 180° fırında altüst ayarda pişirelim.
- 10-15 dakika pişirdikten sonra fırından alıp sıcak sıcak hindistan cevizi ve pudra şekeri karışımına kurabiyelerimizin her yerini bulayalım, şayet sıcak sıcak yapmazsanız üzerine buladığınız hindistan cevizi pudra şekerleri yapışmayacaktır. O yüzden sıcak sıcak yapmanız gerekiyor şimdiden afiyet olsun.
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
