Pişmaniye Kurabiye

Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 3.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün materyalleri bir kabın içerisine alalım güzelce yoğurmaya başlayalım.
  2. Daha sonra yavaş yavaş unu ek edelim çok sert bir hamur olmayacak formda yoğuralım.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayalım.
  4. 180° fırında altüst ayarda pişirelim.
  5. 10-15 dakika pişirdikten sonra fırından alıp sıcak sıcak hindistan cevizi ve pudra şekeri karışımına kurabiyelerimizin her yerini bulayalım, şayet sıcak sıcak yapmazsanız üzerine buladığınız hindistan cevizi pudra şekerleri yapışmayacaktır. O yüzden sıcak sıcak yapmanız gerekiyor şimdiden afiyet olsun.

Pişmaniye Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Modificare (Çimdik) Kurabiye
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Ispanaklı Yeşilim Tatlısı
Zeytinyağlı Yaprak Sarması️
Mercimekli Diyet Ekmek
Şemşemok
Hdabla | © 2024 |