Pişi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba ılık suyu, mayayı, şekeri alıp çatal ile biraz karıştırın, üzerine tabak koyup 15 dakika dinlendirin.
  2. Bu sırada bir tabağa unu eleyebilirsiniz. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve yoğurdu ekleyip tekrar çatal ile şöyle bir karıştırın.
  3. Ardından elediğiniz unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. 45 dakika dinlendirin, hamurun üzerini örtüp sofra bezi serin.
  4. Dinlenen hamuru yağlı bir tabağa eşit bezelere ayırın.
  5. Bir tavaya da çokça sıvı yağ koyup kızmasını bekleyin. Yağ kızınca hamura istediğiniz hali vererek tavaya alın.
  6. Hamuru açmak için yanınıza un yerine sıvı yağ almanızı tavsiye ediyorum.
  7. Bu formda bütün hamur bitene kadar devam edin. Afiyet olsun💗.

Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Salatası
Tencerede Tavuk Sote
Kolay Rulo Pişi
Muhteşem Lezzetiyle Mayasız Dereotlu Peynirli Poğaça
Karnabaharlı Fırında Tavuk
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |