Pişi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya karışımı: geniş bir yoğurma kabına ılık sütü ve ılık suyu alın.
  2. İçine maya ve şekeri ekleyip karıştırın. 5 dakika bekletin (maya biraz kabarsın).
  3. Hamuru yoğurun: Üzerine azar azar unu ekleyin.
  4. Tuzu da ekleyerek yumuşak, ele hafif yapışan ancak toparlanan bir hamur yoğurun.
  5. Mayalandırma: Hamurun üzerini örtün ve ılık bir yerde 40-50 dakika kadar mayalanmaya bırakın.Hamur iki katına çıkmalı.
  6. Şekil verme: Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın.
  7. Hafif unlu tezgahta elinizle bastırarak yuvarlak ya da oval biçimde açın (çok ince olmasın).
  8. Kızartma: Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın.
  9. Hamurları sıcak yağda altın sarısı olana dek, gerili önlü kızartın.
  10. Kızaran pişileri havlu kağıt serili tabağa alın.

Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır El Açması Patatesli Börek
Pizza Poğaça
Sevgililer Günü Pizzası Olsun Adı ️
Tereyağlı Kaşar Peynirli Ekmekçikler (Videolu)
Yapma Kızartması
Çıtır Patates Salatası (Mükemmel Lezzet)
Hdabla | © 2025 |