Pişi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı susuz yerinden yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3,5- 4 su bardağı kadar un

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, maya, şeker ve tuzu yoğurma kabına alın karıştırın ve üzerini kapatıp 10 dk kabarmasını bekleyin.
  2. Diğer materyalleri ekleyin (unu denetimli ekleyin )ve hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. 30 dk mayalanmaya bırakın 30 dk sonra tekrar yoğurup çok ince olmayacak halde açın, ister kalıplarla ister bıçakla kesip üzerini bezle kapatıp 10 dk bekleyin ve bol yağda kızartın. Afiyet olsun 💐🤗

Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Labneli Poğaça
Tam Kıvamında Orman Meyveli Cheesecake (Videolu)
Bahar Pilavı
Glutensiz Kıbrıs Tatlısı
Kadayıf Mantolu Tatlı Lezzeti
Tavuk Dünyası Kekiklim
Hdabla | © 2025 |