Pişi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ (hamura)
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık suyu bir kaba alın. İçine maya, tuz ve şekeri ekleyin.
- Karıştırın ve 5 dakika kadar bekleyin, maya aktive olsun.
- Ardından sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
- Yavaşça unu ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun.
- Hamur çok sert olmamalı, hafif yapışkan bir kıvamda olmalı.
- Hamurun üzerini örtüp, yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için sıcak bir ortamda bekletin.
- Hamur mayalandıktan sonra, hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparın.
- Her birini avuç içinde yuvarlayıp, sonra açarak yuvarlak hal verin. Hafif mayası gelince ortasını oklava ile delip elinizle büyütüp kızgın yağa bırakın.
- Derin bir tavada ya da kızartma tenceresinde çokça sıvı yağı ısıtın.
- Yağ ısındığında, hamur kesimlerini dikkatlice tavaya atın. Hamurların her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
- Pişileriniz kızardığında, kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
- Sıcak servis edin. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir ya da yanında peynir, zeytin üzere materyallerle tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Pişi, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacağı üzere, çay yanında da kusursuz bir atıştırmalık olacaktır.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

