Pişi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket maya
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık suyla sütü bir kaba boşaltıp üstüne maya katıyoruz.
- Sonra tuz ve şeker koyulur.
- Ardından yağı sonra yavaş yavaş unu koyarak hamuru yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamına gelene kadar hamuru yoğuruyoruz 20 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz
- .Sonra bir parmak kalınlığında açıyoruz bir çay bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlak formlar çıkarıyorum.
- 10 dakika beklemeye bırakıp hamurları orta ateşte kızartıyoruz ,hamurlar şişerek yuvarlak pofidik bir yapı alıyor afiyet olsun.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
